nieuws

Meter helpt kwaliteit netspanning te bewaren

bouwbreed

De PQM-700 van Sonel analyseert de kwaliteit van de netspanning. Die kwaliteit laat volgens importeur Havé-Digitap soms te wensen over door niet-lineaire belastingen en filters die de netspanning moeten verbeteren zoals condensatorbatterijen. De laatste verbeteren de cosinus phi maar veroorzaken tegelijk storingen als resonantie. Het toestel spoort zulke oorzaken van problemen met de netvoeding op. […]

De PQM-700 van Sonel analyseert de kwaliteit van de netspanning. Die kwaliteit laat volgens importeur Havé-Digitap soms te wensen over door niet-lineaire belastingen en filters die de netspanning moeten verbeteren zoals condensatorbatterijen. De laatste verbeteren de cosinus phi maar veroorzaken tegelijk storingen als resonantie. Het toestel spoort zulke oorzaken van problemen met de netvoeding op. Een afleesscherm geeft aan of de meter goed is aangesloten op het net en of het apparaat naar behoren werkt. Een ingebouwde accu laat de PQM-700 doordraaien wanneer de netspanning wegvalt. De meetgegevens blijven daardoor behouden en worden ook dan geanalyseerd. Instellen van de meter en uitlezen van de meetwaarden gebeurt via USB. Het toestel is stofvrij en waterbestendig volgens IP65.

Reageer op dit artikel