nieuws

Maleisisch hout weer duurzaam

bouwbreed Premium

Overheden mogen het Maleisische houtkeurmerk MTCS weer accepteren als duurzaam. Dat meldt staatssecretaris Mansveld. Over het keurmerk is de laatste jaren een hoop te doen geweest. Mansveld wil het keurmerk nu het voordeel van de twijfel geven. Voorlopig gaat het daarom om een tijdelijke goedkeuring. De komende twee jaar moet Maleisië zich inspannen om helemaal […]

Overheden mogen het Maleisische houtkeurmerk MTCS weer accepteren als duurzaam. Dat meldt staatssecretaris Mansveld.

Over het keurmerk is de laatste jaren een hoop te doen geweest. Mansveld wil het keurmerk nu het voordeel van de twijfel geven.

Voorlopig gaat het daarom om een tijdelijke goedkeuring. De komende twee jaar moet Maleisië zich inspannen om helemaal aan de Nederlandse voorwaarden voor duurzaam inkopen te voldoen. Zo niet, dan vervalt de acceptatie. De Nederlandse inkoopcriteria gaan over kaalkap, het respecteren van de rechten van de inheemse bevolking, het beschermen van plant- en diersoorten en het in stand houden van bodem- en waterkwaliteit.

Reageer op dit artikel