nieuws

Kritiek op rol ING bij bankroet Mulder Obdam

bouwbreed

Kritiek op rol ING bij bankroet Mulder Obdam

Curator Alexander Claus is kritisch over de rol van huisbankier ING bij het faillissement van Mulder Obdam. De financier weigerde aanvullend krediet te verlenen, terwijl dat “wellicht” wel voor de hand lag.

De directie van Mulder Obdam klopt begin vorig jaar bij ING aan voor een extra lening. Het bedrijf, goed voor een omzet van 46,2 miljoen euro, sluit 2012 af met 2,4 miljoen euro verlies en heeft wat extra financiële ruimte nodig. Een tijdelijke verhoging van het krediet “had wellicht voor de hand gelegen”, schrijft curator Claus in zijn faillissementsverslag. Vooral omdat op dat moment voor elke euro schuld twee euro aan bezittingen is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels