nieuws

Kadaster noteert fikse stijging woningverkopen

bouwbreed Premium

In mei zijn bijna twaalfduizend woningen verkocht. Dat betekent een stijging van 43,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ook vergeleken met een maand eerder is sprake van een toename in de verkopen, zij het met 11 procent wel iets beperkter. De stijging op jaarbasis doet zich […]

In mei zijn bijna twaalfduizend woningen verkocht. Dat betekent een stijging van 43,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ook vergeleken met een maand eerder is sprake van een toename in de verkopen, zij het met 11 procent wel iets beperkter. De stijging op jaarbasis doet zich voor bij alle woningtypen. Met een toename van 49,6 procent blijken de hoekwoningen het best in de markt te liggen. Minder populair waren de twee-onder-een-kapwoningen, al bedroeg de groei in verkoop van dit woningtype nog altijd 32,2 procent. Vergeleken met vorige maand, zit vooral de vrijstaande woning in de lift. De grootste stijging deed zich voor in de provincie Utrecht, waar ruim 63 procent meerwerd verkocht dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel