nieuws

Installatie hijst geveldelen vanuit gebouw op hun plek

bouwbreed

De Facade Manipulator tilt als alternatief voor een (toren)kraan geveldelen op hun plek. De installatie van het Britse LoadFast hijst gevelplaten of beglazingen vanuit het gebouw in wording.

Het systeem is een variant op de hijsvoorzieningen die Loa dFast maakt voor zijn reeks VertiLoad. In een typische toepassing rijdt een pallettruck de Facade Manipulator over de verdiepingsvloer boven de plek waar een geveldeel moet komen. De machine rust op de vloer en steekt net ver genoeg uit de gevel om geveldelen van een vrachtwagen te tillen en in drie richtingen positie te brengen. De installatie wordt met stempels gefixeerd tussen de vloer en het plafond of gestabiliseerd met een contragewicht.

Na gedane arbeid kan de installatie in delen uiteen worden genomen en via een (goederen)lift naar de volgende verdieping gaan. De twee ton zware machine meet 4 bij 2 bij 1,5 meter en heft maximaal 1500 kilo. Demaximale hijshoogte bedraagt 450 meter.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels