nieuws

‘Ik weet ook wat het is om aan de andere kant van de tafel te zitten’

bouwbreed

Vorige maand is Jack Stabel (48) gestart als commercieel manager bij de vestiging Roosendaal van technisch dienstverlener Kuijpers. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring in de installatiebranche. Stabel heeft de laatste jaren onder meer directievoering gedaan bij andere installatiebedrijven. Hij heeft een technische en ICT-achtergrond.

Carrière: Jack Stabel

Vanwaar deze overstap?

“Vanuit mijn vorige werkomgevingen heb ik Kuijpers altijd gevolgd. Wat me aansprak is dat Kuijpers openstaat voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen, zowel op technisch als organisatorisch vlak, duidelijke keuzes maakt en deze ook uitvoert. Bij een installatiebedrijf ben ik begonnen als calculator en vervolgens via projectmanagement en bedrijfsleiding op de directiestoel terechtgekomen. In al die rollen was commercie van belang. Het is het opportunisme en de voortvarendheid die mij daarin energie geven. In het verleden hebben Kuijpers en ik al vaker gesproken, maar de juiste functie was niet beschikbaar. Nu was dat wel het geval.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“In de loop der jaren heb ik de branche vanuit meerdere invalshoeken gezien. Ik kan putten uit een rijke kennis op het vlakvan ICT, elektrotechniek en werktuigbouwkunde, zowel op het gebied van utiliteit als industrie. Daarnaast heb ik ook aan de kant van de klant gezeten en weet ik wat het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Een extra voordeel is dat ik de regio goed ken, omdat ik er tien jaar gewerkt heb. Daardoor ben ik de juiste man op de juiste plaats.”

Wat gaat u precies doen?

“Als commercieel manager ben ik verantwoordelijk voor de commerciële activiteit en. Dat betekent het verstevigen van de bestaande relaties, het ontwikkelen van nieuwe klanten en diensten en het zoeken naar de vraag achter de vraag. Op basis daarvan moet ik orders verwerven. Dat wordt nogal eens vergeten, maar het moet ook garen op de klos brengen.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“In 2018 wil Kuijpers alleen nog energieneutrale en gezonde installaties realiseren. Het is ook een van mijn persoonlijke drijfveren om dat te bereiken. Vooral onze vaste en ook nieuwe klanten adviseren op het gebied van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en de specialismen van Kuijpers – zoals Ecopartners, Controlled Environments, Gebouwautomatisering en Beveiligingssystemen – en hiermee voor de klant de beste oplossing te creëren inspireert mij enorm.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels