nieuws

Heinis volgt Van Tuinen op als directeur Bouwend Nederland

bouwbreed Premium

Fries Heinis volgt Jan van Tuinen op als directeur van Bouwend Nederland. Hij start op 1 oktober.

< vervolg van pagina 1

Van onze redactie economie

Heinis (45) werd gisteren unaniem gekozen door het algemeen bestuur van Bouwend Nederland.

De huidig directeur van de Vereniging van Waterbouwers past, zo laat de brancheorganisatie in een verklaring weten, “het best” in het profiel voor de functie. Dat profiel werd opgesteld “in lijn” met het actieplan tot vernieuwing dat Bouwend Nederland vorig jaar lanceerde, benadrukt de bouworganisatie.

Heinis wilde gisteren zelf niet ingaan op zijn benoeming. Hij verwees naar het persbericht van Bouwend Nederland waarin wel een tipje van de sluier wordt opgelicht over zijn voornaamste taak komende jaren.

“De afgelopen jaren heb ik bij de Vereniging van Waterbouwers onder meer een bijdrage mogen leveren aan het versterken van de binding met de leden. Daar ligt ook bij Bouwend Nederland de belangrijkste opgave. De leden komen wat mij betreft op de eerste, tweede en derde plaats.”

Heinis’ voorganger Jan van Tuinen neemt volgende week afscheid van Bouwend Nederland. Van Tuinen gaf de afgelopen dertien jaar leiding aan het verenigingsbureau van de brancheorganisatie en een van de voorlopers daarvan.

De Vereniging van Waterbouwers betreurt het vertrek van Heinis en laat weten dat inmiddels een opvolgingsprocedure in gang is gezet.

Reageer op dit artikel