nieuws

Heijmans gaat knooppunt Schiphol aanleggen

bouwbreed

Heijmans gaat een nieuw openbaarvervoersknooppunt op Schiphol aanleggen. De aanneemsom bedraagt in totaal ruim 11 miljoen euro. De opdracht omvat onder meer de aanleg van een nieuw busperron met voorzieningen en de realisatie van een energieneutrale overkapping, die bestaat uit een omgebouwde vliegtuighangar. Om ruimte te maken voor het busperron zal de huidige doorgaande ontsluitingsweg […]

Heijmans gaat een nieuw openbaarvervoersknooppunt op Schiphol aanleggen. De aanneemsom bedraagt in totaal ruim 11 miljoen euro.

De opdracht omvat onder meer de aanleg van een nieuw busperron met voorzieningen en de realisatie van een energieneutrale overkapping, die bestaat uit een omgebouwde vliegtuighangar. Om ruimte te maken voor het busperron zal de huidige doorgaande ontsluitingsweg worden omgelegd over een bestaand parkeerterrein.

Het project wordt onder meer gefinancierd door de Stadsregio Amsterdam, Schiphol Group, provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Reageer op dit artikel