nieuws

FNV Bouw wil 3 procent meer loon in railinfra

bouwbreed

FNV Bouw eist een loonsverhoging van 3 procent voor de werknemers die actief zijn in de railinfra-sector. Dat heeft de vakbond bekendgemaakt. Verder gaat de bond bij de aanstaande cao-onderhandelingen voor een ongewijzigde verlening van de collectieve arbeidsovereenkomst. Aanvullend voorstel is om 5 mei in elk lustrumjaar als feestdag aan te merken en niet als […]

FNV Bouw eist een loonsverhoging van 3 procent voor de werknemers die actief zijn in de railinfra-sector. Dat heeft de vakbond bekendgemaakt.

Verder gaat de bond bij de aanstaande cao-onderhandelingen voor een ongewijzigde verlening van de collectieve arbeidsovereenkomst. Aanvullend voorstel is om 5 mei in elk lustrumjaar als feestdag aan te merken en niet als een mogelijkheid voor het opnemen van een snipperdag. De cao-onderhandelingen in de railinfra zullen op 7 juli van start gaan.

Inmiddels is duidelijk dat van werkgeverszijde zowel Bouwend Nederland als Strukton aan de onderhandelingstafel zal plaatsnemen. Na de breuk tussen de brancheorganisatie en de aannemer begin dit jaar, was de vraag wie het cao-overleg met bonden zou gaan voeren.

FNV Bouw noemt het in een reactie “positief” dat naast Bouwend Nederland ook de grootste spooraannemer van Nederland mee gaat praten over de invulling van de cao.

Reageer op dit artikel