nieuws

Financiële armslag neemt weer iets toe

bouwbreed Premium

De Nederlandse huishoudens hebben vergeleken met een jaar eerder in het eerste kwartaal netto 0,2 procent meer bestedingsruimte gekregen. De stijging is de eerste toename in twee jaar. De hypotheekschuld van de woningen daalde voor het zesde kwartaal op rij. Verklaringen zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek de lage rente op spaarrekeningen (wat […]

De Nederlandse huishoudens hebben vergeleken met een jaar eerder in het eerste kwartaal netto 0,2 procent meer bestedingsruimte gekregen. De stijging is de eerste toename in twee jaar. De hypotheekschuld van de woningen daalde voor het zesde kwartaal op rij. Verklaringen zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek de lage rente op spaarrekeningen (wat mensen aanzet tot aflossingen) en de nieuwe mogelijkheid 100.000 euro belastingvrij te schenken als het bedrag gebruikt wordt om hypotheken af te lossen, een nieuwe woning te kopen of een pand te verbouwen.

Reageer op dit artikel