nieuws

Droogtoren

bouwbreed

Bij een 45 meter hoge droogtoren bouwt Vries en Verburg aan de nieuwe melkpoederfabriek voor zuivelbedrijf Vreugdenhil Dairy Foods in Gorinchem. De aannemer werkt samen met GEA en Cofely, IV Industrie tekende voor het ontwerp. De eerste 2000 heipalen gingen begin dit jaar de grond in, de fabriek moet voorjaar 2015 klaar zijn. De droogtoren […]

Bij een 45 meter hoge droogtoren bouwt Vries en Verburg aan de nieuwe melkpoederfabriek voor zuivelbedrijf Vreugdenhil Dairy Foods in Gorinchem. De aannemer werkt samen met GEA en Cofely, IV Industrie tekende voor het ontwerp. De eerste 2000 heipalen gingen begin dit jaar de grond in, de fabriek moet voorjaar 2015 klaar zijn. De droogtoren is met glijbekisting in vijf weken opgebouwd. De tijdelijke stabiliteit van het gebouw is gerealiseerd door het plaatsen van schoren tijdens het proces van het glijden. Vanaf komende week wordt de toren in drie weken volgebouwd met prefab kolommen, balken en vloeren. De vele constructieve voorzieningen maakt het mogelijk om grote ronde vloersparingen van circa 12 meter te realiseren.Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel