nieuws

De Nijs start bouw op Stadionplein Amsterdam

bouwbreed Premium

De Nijs start bouw op Stadionplein Amsterdam

In opdracht van Bouwinvest is Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen gisteren begonnen met de bouwwerkzaamheden op het noordelijke deel van het Stadionplein in Amsterdam.

Bouwinvest realiseert hier het Noordblok. In dit gebouw komen honderd huurappartementen (zeventig vrijesectorhuur en dertig sociale huur), plus een supermarkt, diverse winkels, horeca en een maatschappelijke bedrijfsruimte. Automatiek Febo komt terug in het Noordblok. In de ondergrondse parkeergarage komen over twee lagen ruim tweehonderd parkeerplaatsen voor de gebruikers van de woningen en winkels. Het gebouw voldoet aan de duurzaamheidseisen van de gemeente Amsterdam die, net als Bouwinvest, een hoog ambitieniveau heeft.

Reageer op dit artikel