nieuws

Climat Control Box spaart winkelbedrijf energie

bouwbreed

De Climate Control Box van Unica kan het energieverbruik in winkels tot in elk geval ruim 30 procent verminderen. De installateur leerde dat uit enkele proefprojecten.

De Climate Control Box zorgt voor een constante en aangename temperatuur in winkels. De box is gebruiksklaar te koppelen aan de klimaatinstallatie en geschikt voor uiteenlopende types winkels. De regeling stuurt automatisch alle componenten van de klimaatinstallatie integraal aan; net als in stallat ies voor de verlichting en voor alarmering. Eventuele storingen worden via internet teruggekoppeld aan het centrale monitoringscentrum van Unica. De installateur zegt zo de meeste storingen online te kunnen verhelpen. De Climate Box reageert op het aantal bezoekers of veranderingen in de buitentemperatuur en regelt de klimaatinstallatie overeenkomstig bij. Het energieverbruik kan zo tot ruim 30 procent dalen. Het lagere verbruik zorgt voor een terugverdientijd van zes maanden tot twee jaar, gerekend op basis van de initiële aanschaf.

Reageer op dit artikel