nieuws

Brabant versnelt vaarwegenplan

bouwbreed

De Brabantse kanalen worden steeds beter bereikbaar voor de binnenvaart. Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en de provincie Noord-Brabant hebben daarvoor op 2 juni een convenant ondertekend voor een eenmalige investering van de provincie van 1,5 miljoen euro. Hiermee wordt een snellere realisatie van een innovatief centraal bedieningspunt voor de sluizen en bruggen in heel Zuid-Nederland mogelijk. Daarnaast […]

De Brabantse kanalen worden steeds beter bereikbaar voor de binnenvaart. Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en de provincie Noord-Brabant hebben daarvoor op 2 juni een convenant ondertekend voor een eenmalige investering van de provincie van 1,5 miljoen euro.

Hiermee wordt een snellere realisatie van een innovatief centraal bedieningspunt voor de sluizen en bruggen in heel Zuid-Nederland mogelijk. Daarnaast is het startsein gegeven voor het beter benutten van de vaarroute Veghel-Eindhoven zodat er bijna twee keer grotere schepen van het kanaal gebruik kunnen maken. Met de eenmalige investering voorkomt de provincie dat het bedieningsniveau van de Brabantse sluizen en bruggen wordt versoberd en de bereikbaarheid over water onder druk komt te staan.

Reageer op dit artikel