nieuws

Bouwconsumenten krijgen meer bescherming van Blok

bouwbreed

De bouwconsument krijgt betere rechtsbescherming van minister Blok (wonen). Hij vult onder meer de huidige garantieregeling aan.

Blok wil bouwers verplichten gebruikers de mogelijkheid te bieden van een verzekerde garantie. De opdrachtgever houdt het recht al dan niet te kiezen voor een verzekering. Als bouwwerken niet te verzekeren zijn, laat de bouwer die voor aanvang van het bouwproces weten. Daarnaast zijn er vastgoedeigenaren die geen behoefte hebben aan een verzekerde garantie, bijvoorbeeld corporaties en overheden die veelal hun risico over hun gehele portefeuille spreiden.

Tevens geeft Blok de opdrachtgever meer rechten in de aansprakelijkheidsverdeling op het gebied van verborgen gebreken.

Reageer op dit artikel