nieuws

Betonnen bouwsteen als opslagvat van CO2

bouwbreed

Betonnen bouwsteen als opslagvat van CO2

Door CO2 te injecteren tijdens het mixen van de mortel, slaat het Canadese CarbonCure CO2 op in beton. De druksterkte van het materiaal wordt er hoger door.

Op de stand van CarbonCure tijdens een duurzaamheidsconferentie in Toronto vorige week lagen acht betonblokken. Groot uitgevallen straatklinkers zoals die veel in Noord-Amerika en Canada worden toegepast. In drie van de acht blokken was CO2 opgeslagen, de andere waren op de gebruikelijke manier geproduceerd. Van de honderden beursbezoekers die mochten raden aan welke stenen het broeikasgas was toegevoegd, slaagden er slechts twee.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de opslag van CO2 in betonnen bouwstenen

Reageer op dit artikel