nieuws

Arcadis werkt mee aan voorbereiding Tour de France 2015

bouwbreed Premium

Arcadis gaat de gemeente Utrecht helpen bij de voorbereidingen op de Tour de France, die in 2015 in het centrum van de stad Utrecht zal starten.

Het ingenieurs- en adviesbureau zal vooral adviseren op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid.

In samenwerking met gemeente, politie, Rode Kruis, en brandweer zal worden gezorgd voor een veilig evenement en management van bezoekersstromen, met daarbij een functionerend calamiteitenplan. Arcadis treedt ondersteundend op in de diverse bijeenkomsten die met partners worden georganiseerd en zal de opstellers van de plannen begeleiden.

“Goede doorstroming van verkeer en bereikbaarheid van bewoners en gasten zijn erg belangrijk”, zegt Arcadis-directeur Gert Kroon. “Een dergelijke organisatie vergt veel afstemming met alle stakeholders en een strakke planning.”

Arcadis was eerder betrokken bij onder meer de abdicatie in 2013, de Nucleair Security Summit in 2014 en de start van de Giro d’Italia in 2010.

Reageer op dit artikel