nieuws

Aantal faillissementen bouw daalt 40 procent

bouwbreed

Het aantal faillissementen in de bouwsector blijft dalen. Dat meldt Faillissementsdossier.nl. In de eerste vijf maanden gingen 509 bedrijven in de sector over de kop, bijna 40 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De website schrijft de daling toe aan het voorzichtige economische herstel en het toenemende consumentenvertrouwen. Uit cijfers van het Centraal […]

Het aantal faillissementen in de bouwsector blijft dalen. Dat meldt Faillissementsdossier.nl. In de eerste vijf maanden gingen 509 bedrijven in de sector over de kop, bijna 40 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De website schrijft de daling toe aan het voorzichtige economische herstel en het toenemende consumentenvertrouwen.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek vorige maand al dat het aantal faillissementen in de bouw fors aan het dalen is. Tot en met april gingen 416 bedrijven bankroet, tegen 680 in de eerste vier maanden van vorig jaar. Dat is een daling van 39 procent.

Reageer op dit artikel