nieuws

‘WWS voor huur is gekunsteld en verouderd’

bouwbreed

Het woningwaarderingsstelsel (WWS) voor de gereguleerde huursector is onhoudbaar, stelt Vastgoed Belang. Geen aanpassing maar afschaffen, is de oproep.

De orga nisatie van particuliere verhuurders ziet niets in het kabinetsvoornemen om het stelsel aan te passen. Het plan is ook de WOZ-waarde te betrekken bij de berekening van de maximale huur. Dat zou het systeem volgens Vastgoed Belang nog problematischer en ingewikkelder maken. Voorzitter Jan Kamminga ziet praktisch geen geschillen meer bij de Huurcommissie. “Ook niet gek als je bedenkt dat in 90 procent van Nederland de markthuurprijzen ver onder de maximaal toegestane huur liggen.” Zeker in die gebieden zorgt het in de lucht houden van het WWS daarom in zijn ogen enkel voor kosten en administratieve rompslomp.

Hij noemt het WWS “gekunsteld, verouderd en hopeloos complex”. Zowel huurders als verhuurders zouden in toenemende mate ontevreden zijn over de onduidelijkheid en complexiteit ervan. “Het brengt meer onduidelijkheid en problemen met zich mee dan dat het goed doet voor de huursector”, zo concludeert hij.

Reageer op dit artikel