nieuws

‘Wij zoeken aansluiting bij de publieke belangstelling’

bouwbreed

Het Wehls Cross Event, Reurpop Ruurlo, Tractorpulling Didam, de Motorcross in Halle en de Wegrace in Hengelo Gelderland zijn maar willekeurige voorbeelden van een reeks lokaal zeer gewaardeerde evenementen in de Achterhoek die wordt gesponsord door Bouwkracht Vakpersoneel. Alle publiekstrekkers op de lijst zijn met zorg gekozen door het Hengelose bedrijf. ‘‘Criterium is dat ze moeten aansluiten bij de belevingswereld van ons personeel’’, legt Roy Böhmer uit, medewerker marketing en communicatie bij de LubronGroep, de moedermaatschappij van Bouwkracht.

sponsorBouwkracht

De LubronGroep is een belangrijke partij op de arbeidsmarkt in Oost-Nederland. Het bedrijf voorziet onder verschillende vlaggen meerdere branches van personeel. Bouwkracht levert timmerlieden, metselaars en andere vaklieden aan de bouw. Ook is het actief in de grond-, weg- en waterbouw. Bouwkracht zet sponsoring van populaire en sportieve evenementen met succes in om op te vallen op de arbeidsmarkt. Het bedrijf behoudt zo de loyaliteit van werknemers die al op de loonlijst staan en wekt tegelijkertijd de belangstelling van toekomstig personeel en van potentiële werkgevers.

Aan het begin van ieder nieuw jaar pluist Bouwkracht de evenementenkalender voor Oost-Nederland uit. Aan de hand daarvan wordt een lijst samengesteld van activiteiten die het bedrijf het komende jaar denkt te gaan sponsoren. De sponsoring bestaat in alle gevallen uit een financiële bijdrage voor de organisatiekosten.

Veel geselecteerde evenementen hebben als overeenkomst dat er krachtpatserij en spektakel aan te pas komt. Neem bijvoorbeeld het Trekker Trek in Nieuw Wehl, waar het er op aankomt het motorvermogen van de deelnemende tractors zodanig te benutten dat een sleepwagen bij toenemende weerstand over een zo groot mogelijke afstand kan worden getrokken. Wolken dieseldamp en oorverdovend motorgeronk mogen daar niet bij ontbreken. Maar er staan ook louter sportieve, op de gezondheid gerichte activiteiten op de lijst. Bouwkracht sponsort meerdere lokale sportverenigingen. ‘‘Met elk evenement waar wij als sponsor optreden, proberen wij tegemoet te komen aan de wensen van ons bestaande en ons toekomstig personeel’’, aldus Böhmer. ‘‘Wij zijn een regiogebonden bedrijf, we zoeken aansluiting bij de publieke belangstelling. Bouwkracht is een tamelijk jonge onderneming die graag in de picture wil komen en blijven. Goede mensen leveren met de juiste mentaliteit, kennis en kunde is waar Bouwkracht voor staat, leeftijd is daarbij ondergeschikt. Bij publieksevenementen maken we een goede kans dat de mensen die we zoekenzich onder de toeschouwers bevinden.’’

Reageer op dit artikel