nieuws

Vraag naar hypotheken stijgt in eerste kwartaal

bouwbreed

Vraag naar hypotheken stijgt in eerste kwartaal

De vraag naar woninghypotheken is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen. Dat blijkt uit de Bank Lending Survey van de Europese Centrale Bank.

Het is de eerste keer in bijna acht jaar dat een stijgende vraag geconstateerd wordt door de banken. Voor het tweede kwartaal voorziet per saldo de helft van de banken een verdere opleving. Een aanscherping van de acceptatiecriteria wordt nog niet verwacht; een verruiming zit er echter niet in. Bij de bedrijfskredieten zien de banken meer vraag van grote ondernemingen. De vraag naar krediet vanuit het midden- en kleinbedrijf lijkt nog enigszins achter te blijven. Voor het komende kwartaal zijn de banken optimistischer.

Reageer op dit artikel