nieuws

Verduurzaming onderwijsruimten

bouwbreed Premium

Verduurzaming onderwijsruimten

Duurzame schoolgebouwen op basis van budget neutrale investeringen. Dat is de inzet van de ‘Green deal verduurzaming scholen’ die wordt gesloten tussen Het Klimaatverbond Nederland en Ruimte-OK.

Zodra de overeenkomst een feit is, wordt ingezet op het op grote schaal tot stand brengen van duurzame schoolgebouwen zonder dat hiervoor grote extra investeringen nodig zijn. Het plan is om ook de rijksoverheid hieraan te laten bijdragen. De initiatiefnemers willen volgende maand al gesprekken aangaan met gemeenten en schoolbesturen over hun behoeften aan duurzaamheid, hun ervaringen daarmee en de hindernissen die ze op dat gebied zijn tegengekomen. Op basis hiervan moet de uitvoering van de green deal gestalte krijgen. Dit duur overigens nog drie jaar.

Reageer op dit artikel