nieuws

Verdeeldheid over verlaging btw bouwgrond

bouwbreed Premium

Verdeeldheid over verlaging btw bouwgrond

Verlaging van de btw op grondprijzen zou de redding van de woningbouw kunnen zijn. De visie van de bouwlobby en deskundigen over de effectiviteit van de maatregel staat echter lijnrecht tegenover elkaar.

Bouwvoorman Maxime Verhagen pleitte vandaag voor verlaging van de btw op bouwgrond. Onder deskundigen wordt heel verschillende gedacht over de mate waarin een btw-verlaging de woningbouw zal aanjagen.

“Een woning verandert niet direct in waarde als de btw omlaag gaat”, nuanceert Leo van Heijst, bestuursvoorzitter van PurpleBlue, een juridisch-financieel adviesbureau voor ruimtelijke ontwikkelingen. Bovendien zet het bedrag ook niet echt zoden aan de dijk, denkt hij. “Voor goedkopere woningen gaat het om een btw-korting van 2000 tot 4000 euro. Dat is op de koopsom van een woning niet zoveel.”

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel