nieuws

Van schoorsteen tot bloembak

bouwbreed

Van schoorsteen tot bloembak

De historische schoorsteen van zuivelfabriek Iendracht in Balk verandert in twee etappes in een bloembak. Tygo Annema van Van der Wal Sloopwerken slaat het puin van het 30 meter hoge bouwwerk tijdelijk op in de binnenring.

Tijdens een tweede ronde wordt de schoorsteen tot op bloembakhoogte gesloopt. De bewoners van het appartementencomplex op het voormalige fabrieks­terrein kiezen voor sloop, omdat ze 80.000 euro voor renovatie te veel vinden. Sloop kost 30.000 euro.

De werkzaamheden verlopen niet zonder slag of stoot. De slopers zijn aan de slag gegaan zonder dat de Vereniging Dorpsbelang het wist. Dorpsbelang is diep teleurgesteld dat de laatste herinnering aan die industriële geschiedenis nu letterlijk aan puin wordt geslagen.

Reageer op dit artikel