nieuws

Subsidie voor vervangen asbestdaken in Drenthe

bouwbreed

De provincie Drenthe wil agrarische bedrijven stimuleren asbestdaken te vervangen door zonnepanelen. Daarom kunnen ze tussen 1 juli en 1 september hiervoor subsidie aanvragen. De provincie stelt hiervoor een miljoen euro beschikbaar.Bovendien kunnen boeren in aanmerking komen voor een aanvullende lening voor de aanschaf van de zonnepanelen. Deze gaat via de Drentse Energie Organisatie (DEO). […]

De provincie Drenthe wil agrarische bedrijven stimuleren asbestdaken te vervangen door zonnepanelen. Daarom kunnen ze tussen 1 juli en 1 september hiervoor subsidie aanvragen. De provincie stelt hiervoor een miljoen euro beschikbaar.Bovendien kunnen boeren in aanmerking komen voor een aanvullende lening voor de aanschaf van de zonnepanelen. Deze gaat via de Drentse Energie Organisatie (DEO).

De subsidie bedraag 3 euro per vierkante meter asbestdak. Per aanvrager wordt maxinaal 7500 euro subsidie verstrekt. Om hiervoor in aanmerking te komen, is het nodig dat een oppervlakte van minimaal 400 vierkante meter asbest wordt gesaneerd. Het is toegestaan om asbestdaken van gebouwen met een nevenfunctie te saneren op voorwaarde dat ze binnen het bouwblok van het agrarische bedrijf staan. Het is overigens niet verplicht om de zonnepanelen te plaatsen op het dak dat wordt gesaneerd. De panelen mogen op een ander dak komen, mits dit binnen het bouwblok staat.

Reageer op dit artikel