nieuws

SOFI-nummer moet helpen tegen uitbuiting

bouwbreed Premium

SOFI-nummer moet helpen tegen uitbuiting

Introduceer een sociaal zekerheidsnummer in de strijd tegen uitbuiting van buitenlandse werknemers. Dat is een aanbeveling van de Europese SER.

Het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) vindt een aanpassing van de Dienstenrichtlijn niet nodig. Betere handhaving en minimustandaarden voor inspecties helpen al voldoende in de strijd tegen sociale dumping en concurrentievervalsing, blijkt uit onderzoek van het comité.

Daarmee reageert het EESC op de al jarenlange commotie rond uitbuiting van werknemers binnen de Europese Unie, fraude met belasting en premieafdrachten door malafide uitzenders en detacheerders die de reguliere bouwbedrijven bestoken met oneerlijke concurrentie.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de aanbeveling van de Europese SER

Reageer op dit artikel