nieuws

Snel oplopende kosten voor mineraal afval

bouwbreed Premium

Snel oplopende kosten voor mineraal afval

De Duitse bouw klaagt steen en been over de steeds strengere regelgeving voor mineraal bouwafval. Brancheorganisatie Deutsches Baugewerbe waarschuwt voor een kostenexplosie die in de miljarden euro’s zal lopen.

Momenteel slaagt de Duitse bouw 90 procent van het minerale afval opnieuw te gebruiken. “Maar dat hoge percentage wordt ernstig bedreigd door de steeds hogere eisen en de afnemende acceptatie van de gerecyclede bouwstoffen”, zegt voorzitter Hans-Hartwig Loewenstein van Baugewerbe. Een enquête onder de leden van Baugewerbe, de organisatie van kleine en middelgrote bouwers, wijst uit dat de de kosten om vervuilde bodems op te ruimen sinds 2008 zijn verzesvoudigd. Een rol speelt daarbij de slinkende ruimte op stortplaatsen. Soms moet al 250 kilometer gereden worden om de (dikwijls licht) vervuilde grond af te voeren.

Reageer op dit artikel