nieuws

Ruim helft van bouwers werkt met zelfstandigen

bouwbreed

Het percentage bedrijven dat zelfstandigen zonder personeel inzet is de afgelopen twee jaar bijna verdubbeld. Een meerderheid van de bedrijven (57 procent) in de bouwsector zegt wel eens zzp’ers in te huren. Zzp’ers zijn daarmee voor het eerst gewilder dan uitzendkrachten, blijkt uit onderzoek van uitkeringsinstantie UWV. Voor bouwers is de voornaamste reden om met […]

Het percentage bedrijven dat zelfstandigen zonder personeel inzet is de afgelopen twee jaar bijna verdubbeld. Een meerderheid van de bedrijven (57 procent) in de bouwsector zegt wel eens zzp’ers in te huren. Zzp’ers zijn daarmee voor het eerst gewilder dan uitzendkrachten, blijkt uit onderzoek van uitkeringsinstantie UWV. Voor bouwers is de voornaamste reden om met zelfstandigen te werken flexibele personeelsvoorziening. Vooral grote werkgevers doen een beroep op zelfstandigen.

Uit het rapport blijft ook dat werkgevers vaak niet bereid zijn 55-plussers aan te nemen. Ruim een kwart van de bedrijven in de bouwsector zegt dit in principe wel te willen. Bouwondernemers geven wel aan dat loonkostensubsidie, minder loonbelasting of premiekorting zou helpen om meer oudere werknemers aan te trekken.

Reageer op dit artikel