nieuws

Rosa Spier Huis wijkt voor villa’s

bouwbreed

Het Rosa Spier Huis wordt gesloopt. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State. In het Rosa Spier Huis brengen bejaarde kunstenaars en wetenschappers hun levensavond door. Het onderkomen dateert uit 1969 en moet wijken voor de bouw van villa’s. Tegen de plannen in het bestemmingsplan Laren West zijn verschillende bezwaarschriften ingediend van […]

Het Rosa Spier Huis wordt gesloopt. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State. In het Rosa Spier Huis brengen bejaarde kunstenaars en wetenschappers hun levensavond door. Het onderkomen dateert uit 1969 en moet wijken voor de bouw van villa’s. Tegen de plannen in het bestemmingsplan Laren West zijn verschillende bezwaarschriften ingediend van onder meer de Bond Heemschut en de Stichting Behoud Erfgoed Rosa Spier. Sloop zou in strijd zijn met de cultuurhistorische waarde van het gebouw en daarnaast zou het voldoen aan de eisen voor een verzorgingshuis. De hoogste bestuursrechter heeft die echter naar de prullenbak verwezen. Er komt vervangende bebouwing voor het Rosa Spier Huis nabij de A1.

Reageer op dit artikel