nieuws

Renterisico maakt vastgoed populair

bouwbreed Premium

Het risico van stijgende rente zorgt ervoor dat beleggers dit jaar wegblijven van vastrentende waarden (obligaties) en meer gaan investeren in aandelen en alternatieve segmenten als vastgoed. Dit blijkt uit de nieuwe Global RiskMonitor van internationaal vermogensbeheerder Allianz Global Investors (AllianzGI). In hun zoektocht naar meer rendement kiezen ze volgens Allianz GI minder voor staatsobligaties […]

Het risico van stijgende rente zorgt ervoor dat beleggers dit jaar wegblijven van vastrentende waarden (obligaties) en meer gaan investeren in aandelen en alternatieve segmenten als vastgoed. Dit blijkt uit de nieuwe Global RiskMonitor van internationaal vermogensbeheerder Allianz Global Investors (AllianzGI). In hun zoektocht naar meer rendement kiezen ze volgens Allianz GI minder voor staatsobligaties uit ontwikkelde landen en meer voor alternatieven zoals aandelen en vastgoed. Vastgoed, private equity en hedgefondsen lijken de grootste kans te maken om te groeien. Respectievelijk 18, 15 en 14 procent van de respondenten zegt dat zij een groter deel van hun beleggingsvolume hieraan willen besteden.

Reageer op dit artikel