nieuws

Parlementaire enquête woningcorporaties van start

bouwbreed Premium

Parlementaire enquête woningcorporaties van start

Een flink aantal corporaties is de afgelopen jaren uit de bocht gevlogen. Wat ging er mis? De parlementaire enquête woningcorporaties begint volgende week met de openbare verhoren.

Corporaties en mislukkingen – wie het saneringslijstje van het Centraal Fonds Volkshuisvesting erbij pakt, ziet al gauw dat de corporatietoezichthouder sinds 1990 regelmatig schoon schip moest maken. Eenentwintig corporaties vergaloppeerden zich zodanig dat ze overeind geholpen moesten worden. De optelsom aan steungeld komt uit op 1,3 miljard euro.

Dus waarom juist op dit moment een parlementaire enquête? Dat heeft te maken met de omvang van de meest recente en spraakmakende uitglijders: WSG (te grote projectportefeuille) en Vestia (gokken met derivaten).

Morgen in Dagblad Cobouw een uitgebreide analyse over de woningcorporaties 

Reageer op dit artikel