nieuws

Ondergang dreigt voor weg- en bouwmuseum

bouwbreed

Het weg- en bouwmuseum in Harderwijk dreigt ten onder te gaan als gevolg van de crisis in de bouw. Daarvoor waarschuwt het bestuur van het museum, dat door vrijwilligers draaiende wordt gehouden en door de bouwbranche wordt gesponsord. Het bestuur doet een dringende oproep aan de bouwwereld om sluiting te voorkomen. “Nieuwe sponsoren vinden, verhuizen […]

Het weg- en bouwmuseum in Harderwijk dreigt ten onder te gaan als gevolg van de crisis in de bouw. Daarvoor waarschuwt het bestuur van het museum, dat door vrijwilligers draaiende wordt gehouden en door de bouwbranche wordt gesponsord. Het bestuur doet een dringende oproep aan de bouwwereld om sluiting te voorkomen. “Nieuwe sponsoren vinden, verhuizen naar een locatie die kleiner is en minder kost of overname door een bestaand museum elders in het land; het zijn allemaal opties.”

Als het weg- en bouwmuseum verdwijnt, “eindigen historische machines op de schroothoop en verdwijnt een stuk industrieel erfgoed voorgoed”.

Reageer op dit artikel