nieuws

Kuijpers groeit in beheer en onderhoud en industrie

bouwbreed

Kuijpers heeft in 2013 een omzet van 155 miljoen euro geboekt. De technisch dienstverlener wist moeilijke marktomstandigheden in de utiliteitsbouw te compenseren met groei in beheer en onderhoud, kortlopende en industriële projecten.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de landelijk opererende installateur. Het familiebedrijf noteert voor het derde jaar op rij bedrijfsopbrengsten van rond de 155 miljoen euro. In 2011 en 2012 realiseerde het concern omzetten van respectievelijk 158 en 156 miljoen. In vergelijking met de voorgaande jaren komt het resultaat na belasting in 2013 wel iets lager uit. Onder de streep resteert een winst van 666.450 euro, tegenover 1,3 miljoen euro een jaar eerder. Een precieze reden voor dit lagere winstcijfer wordt in het jaarverslag niet gegeven. Wel maakt het concern melding van “moeilijke marktomstandigheden” in de utiliteitsbouw en onder druk staande marges. Mede daarom heeft Kuijpers hogere verwachtingen van het marktsegment industrie en speciaal geconditioneerde ruimtes. Ook is het bedrijf te spreken over de toenemende vraag naar innovatieve contractvormen, zoals Design, Build en Maintain. Concrete voorspellingen voor boekjaar 2014 geeft het installatiebedrijf niet.

Kuijpers heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2018 alleen nog energieneutrale installaties te leveren. Daarnaast wil het bedrijf de CO 2-uitstoot per medewerker de komende vier jaar met 10 procent verlagen. “Dat realiseren we onder andere door ons wagenpark verder te elektrificeren en energie in onze eigen bedrijfspanden duurzaam op te wekken”, zegt voorzitter van het directieteam Aukje Kuypers.

Kuijpers verzorgt met zo’n 800 werknemers onder meer technische installaties in gebouwen en industrie en zorgt voor het onderhoud daarvan. Hoogtepunten in 2013 waren onder meer de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en de uitbreiding van de melkcapaciteitsverwerker bij FrieslandCampina in Veghel.

Reageer op dit artikel