nieuws

‘Ik hoop dat ik Nederland wat mooier kan maken’

bouwbreed Premium

Per 1 mei is Marco Kemp (36) bij Kalliste Woningbouwontwikkeling begonnen als commercieel projectmanager ter uitbreiding van het team. De afgelopen dertien jaar werkte hij bij Heijmans als projectontwikkelaar en woonontwikkelaar.

Vanwaar deze overstap?

“Er zijn bij Heijmans vier ontslagrondes geweest en mijn naam stond helaas op het laatste lijstje. Ik heb toen bij Kalliste gesolliciteerd. Dat is een leuke partij, met elf mensen en korte lijnen, veel directer dan Heijmans. Er was direct een enorm goede klik met het management.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Kalliste is heel klantgericht en gaat al in het beginstadium in gesprek met klanten om samen met hen het project te maken. Ik heb veel interesse in mensen en kan doorvragen met een sterk empathisch vermogen, dat nodig is om klanten te kunnen lezen. Daardoor kan ik het product beter op hen afstemmen.”

Wat gaat u precies doen?

“Bij Kalliste ben ik commercieel projectmanager. Dat is vergeleken met Heijmans de functie van projectontwikkelaar en woonontwikkelaar ineen. Ik voer gesprekken met geïnteresseerde kopers en begeleid het hele proces van kavel tot oplevering. Behalve met kopers heb ik ook contacten met gemeenten, architecten, aannemers en notarissen. We gebruiken ons concept WijzerWonen om de woonwensen van toekomstige bewoners af te stemmen op een project. Zo voelt het meer als hun huis. In het begin ga ik me vooral bezighouden met het project ‘Wonen bij Beatrixpark’ in Schiedam, maar de agenda vult zich langzamerhand ook met andere projecten.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Ik hoop dat ik Nederland wat mooier kan maken en dat ik later met trots tegen mijn kleinkinderen kan zeggen: dat heeft opa gemaakt. Er is nu geen mooier compliment dan wanneer kopers je op de koffie uitnodigen als ze een tijdje ergens wonen.”

Welke woonwens hoort u het meest?

“Ik merk dat mensen het liefste willen dat hun huis een thuis is, een veilige en fijne omgeving, ongeacht of het een appartement of een huis is.”

Reageer op dit artikel