nieuws

Hoge winst materieelfabrikant JCB over 2013

bouwbreed Premium

Hoge winst materieelfabrikant JCB over 2013

Bij de Britse materieelfabrikant JCB is het een opnieuw een klein feestje, nu over 2013 de op twee na hoogste winst is behaald in de 68-jarige geschiedenis van het bedrijf.

Op de foto een van de JCB-wielladers aan de slag in groeimarkt Midden-Oosten.

De markt voor agrarisch en bouwmaterieel mag dan in onze omgeving moeilijke tijden doormaken, wereldwijd staan de zaken er anders voor. Met name het Midden-Oosten en Afrika bleken in 2013 succesgebieden voor J. C. Bamford Excavators Ltd, evenals overigens de thuismarkt in het Verenigd Koninkrijk. In voorheen favoriete gebieden als India en Azië gingen de verkoopaantallen overigens meer dan verwacht achteruit. Het eindresultaat is een iets lagere omzet en winst dan in het voorgaande succesjaar 2012.

JCB investeert voor verdere groei

JCB wil overigens verder groeien en is daarom bezig om wereldwijd de productiecapaciteit te vergroten. Zo begint de nieuwe fabriek in Jaipur, India, deze maand met produceren. Verder wordt in Engeland zelf 150 miljoen pond geïnvesteerd op de thuisbasis in Staffordshire (dat moet in 2018 zo’n 2500 extra banen opleveren) en wordt nog dit jaar begonnen aan een nieuwe cabine-fabriek in Uttoxeter en komt er een nieuwe productiefaciliteit in Cheadle.

Meer info: www.jcb.com.

Reageer op dit artikel