nieuws

Heijmans stuit in Heerlen op Romeinse weg

bouwbreed

Heijmans is in Heerlen bij graafwerk op de resten van een Romeinse weg gestuit. De weg is aangelegd rond het jaar nul en was destijds 5 meter breed. Er zijn karrensporen zichtbaar. De weg is zeker tot het jaar 500 in gebruik geweest. In Heerlen kruisten twee Romeinse wegen elkaar. Het Brabantse bouwconcern was voor […]

Heijmans is in Heerlen bij graafwerk op de resten van een Romeinse weg gestuit. De weg is aangelegd rond het jaar nul en was destijds 5 meter breed. Er zijn karrensporen zichtbaar. De weg is zeker tot het jaar 500 in gebruik geweest. In Heerlen kruisten twee Romeinse wegen elkaar. Het Brabantse bouwconcern was voor het project Ruys de Beerenbroucklaan in Heerlen bezig met de aanleg van de riolering. De weg bestaat uit kiezels en leem en in het midden was de straat ongeveer 50 tot 75 centimeter dik. Volgens de website archeologieonline.nl blijft de vondst veilig bewaard onder het wegdek.

Reageer op dit artikel