nieuws

Grenswerken slechts weinig omvangrijk

bouwbreed

Grenswerken slechts weinig omvangrijk

Nederland behoort in Europa tot de landen met de minste grensarbeiders. Slechts een half procent van de Nederlandse werkenden (43.000) is in het buitenland aan de slag. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Gemiddeld kennen de Europese landen 0,8 procent grensarbeiders. De hoogste scores halen Slowakije (5,8 procent), Estland (3,6 procent) en Hongarije (2,4 procent). Het verschijnsel grenswerker concentreert zich in Nederland in Zeeland (2,3 procent van de beroepsbevolking) en Limburg (1,9 procent). In de oostelijke en noordelijke provincies is amper een half procent van de beroepsbevolking grenswerker. Belgisch Limburg kent 5 procent grenswerkers.

Meer cijfers over het aantal grenswerkers op de site van het CBS 

Reageer op dit artikel