nieuws

Gezicht duurzaam bouwen verlaat belaagde milieudatabase

bouwbreed Premium

Gezicht duurzaam bouwen verlaat belaagde milieudatabase

Het gezicht achter de veelbesproken Nationale Milieudatabase (NMd), Cees Maliepaard, werkt niet langer voor de Stichting Bouwkwaliteit (SBK).

Maliepaard heeft te weinig vertrouwen in de nieuwe koers die SBK wil varen met de database. De NMd is de wettelijke bron voor duurzaam bouwen. De sinds 2013 verplichte milieuprestatieberekeningen die bij bouwaanvragen moet worden gemaakt, zijn namelijk gebaseerd op gegevens die in die database staan.

Begin dit jaar bleek uit een vertrouwelijk rapport, waarop Cobouw de hand wist te leggen, dat SBK al jaren verlies draait op de database. In datzelfde rapport krijgt Maliepaard er van langs. Zijn objectiviteit stond daarin ter discussie, omdat de inleenkracht vergelijkbare diensten aan een commerciële partij zou hebben aangeboden.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel