nieuws

Extra prestaties laten zich via emvi afdwingen

bouwbreed

Extra prestaties laten zich via emvi afdwingen

Opdrachtgevers die het aandurven kwaliteit en extra eisen te belonen via gunningsvoordeel, zien hun vraag beantwoord zonder enorme extra kosten.

Inschrijvers streven extra emvi-punten na in de strijd om opdrachten binnen te slepen. Het blijft echter schipperen om de juiste mix tussen prijs en kwaliteit te vinden. Opvallend is dat ervaren opdrachtgevers steeds minder criteria toepassen om een optimaal effect te sorteren. De CO2-ladder wordt het vaakste gebruikt als extra kwaliteitscriterium, maar ook een plan van aanpak, social return en duurzaamheid maken regelmatig onderdeel uit van de gunning.

Bijna zonder uitzondering gebruiken de opdrachtgevers de methode gunnen op waarde bij het wegen van de criteria. In deze rekenmethode worden de kwaliteitsscores omgezet in euro’s die als korting worden verrekend met de inschrijfprijs.

Reageer op dit artikel