nieuws

Europese projecten in de kijker

bouwbreed

Europa steekt ook in Nederland heel veel geld in projecten, waaronder veel bouwprojecten. Maar liefst 137 van deze projecten kunnen van vrijdag tot en met zondag bezocht worden. Aanleiding is de Dag van Europa die vrijdag 9 mei wordt gevierd. Dan wordt herdacht dat Jean Monnet en Robert Schuman de aanzet gaven voor de eenwording […]

Europa steekt ook in Nederland heel veel geld in projecten, waaronder veel bouwprojecten. Maar liefst 137 van deze projecten kunnen van vrijdag tot en met zondag bezocht worden. Aanleiding is de Dag van Europa die vrijdag 9 mei wordt gevierd. Dan wordt herdacht dat Jean Monnet en Robert Schuman de aanzet gaven voor de eenwording van Europa op een moment dat iedereen nog vreesde voor een derde wereldoorlog.

Onder de projecten zijn onder meer Panorama Mesdag in Den Haag dat bedacht is met een subsidie van 1,4 miljoen euro, de ontwikkeling van de Laakzone in Amersfoort (1,6 miljoen) en een natuurbrug in Zandvoort, goed voor 3,2 miljoen subsidie. Veel projecten zijn gedurende alle drie de dagen te bekijken, andere slechts één dag.

Reageer op dit artikel