nieuws

Claim corporatie SOR om leegstand zorgcomplexen

bouwbreed Premium

De Rotterdamse woningcorporatie SOR wil de staat aansprakelijk stellen voor de miljoenen die ze verliest op leegstaande verzorgingshuizen. Dat meldt dagblad Trouw vrijdag. SOR is zover bekend de eerste corporatie in Nederland die zo’n claim gaat indienen. De woningstichting telt in totaal 21 verzorgingstehuizen en verwacht als gevolg van het overheidsbeleid om ouderen langer thuis […]

De Rotterdamse woningcorporatie SOR wil de staat aansprakelijk stellen voor de miljoenen die ze verliest op leegstaande verzorgingshuizen. Dat meldt dagblad Trouw vrijdag. SOR is zover bekend de eerste corporatie in Nederland die zo’n claim gaat indienen.

De woningstichting telt in totaal 21 verzorgingstehuizen en verwacht als gevolg van het overheidsbeleid om ouderen langer thuis te laten wonen, forse verliezen. Die kunnen oplopen tot 50 miljoen. Volgens SOR-directeur Harry Rietveld is in 1999 met de minister afgesproken dat corporaties bij het Rijk kunnen aankloppen als ze schade lijden door veranderende regels voor verzorgingshuizen.

Reageer op dit artikel