nieuws

Building Solutions drukt omzetstijging TKH Group

bouwbreed

Het Twentse technologieconcern TKH Group heeft in het eerste kwartaal zowel de winst als de omzet flink zien groeien. Alleen het onderdeel Building Solutions zag de bedrijfsinkomsten afnemen.

De omzet bij Building Solutions, dat gebouwsystemen produceert, daalde met ruim 2 procent tot 115,2 miljoen euro. Het concern merkt in zijn tussentijds handelsbericht op dat de marktomstandigheden in de bouw- en constructiesector nog niet zijn verbeterd.

TKH boekte in het eerste kwartaal een brutowinst van 15,5 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 10,1 miljoen euro. De opbrengsten stegen met 10 procent tot 314,4 miljoen euro, op autonome basis een groei van bijna 12 procent. “Ook in de afgelopen maanden is de orderintake verder toegenomen, waarmee een goede basis is gelegd om groei te kunnen realiseren in de komende kwartalen”, zegt bestuursvoorzitter Alexander van der Lof.

Met name het segment Industrial Solutions boerde goed. De omzet van het onderdeel steeg in het eerste kwartaal met 23,8 procent naar 160,8 miljoen euro. De tak Telecom Solutions zag de opbrengsten met 2 procent groeien tot 38,4 miljoen euro, met name dankzij de zachte winter.

TKH doet geen concrete voorspellingen van de resultaten van dit jaar. Die volgen bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus.

Reageer op dit artikel