nieuws

Beter onderhoud en ict 
centraal bij veiligewegendag

bouwbreed

Hoewel wegtransport de afgelopen jaren veel veiliger is geworden, is het nog steeds de gevaarlijkste manier van reizen. Veilige wegontwerpen, maar meer nog goed onderhoud en gebruik van slimme ict-toepassingen kunnen daar nog veel goeds brengen. Dat vindt het Griekse voorzitterschap van de Europese Unie dat hiervoor vandaag op de Europese Dag van de wegenveiligheid […]

Hoewel wegtransport de afgelopen jaren veel veiliger is geworden, is het nog steeds de gevaarlijkste manier van reizen. Veilige wegontwerpen, maar meer nog goed onderhoud en gebruik van slimme ict-toepassingen kunnen daar nog veel goeds brengen. Dat vindt het Griekse voorzitterschap van de Europese Unie dat hiervoor vandaag op de Europese Dag van de wegenveiligheid aandacht vraagt.

Het voorzitterschap wijst erop dat er Europese geldstromen zijn die hieraan een bijdrage kunnen leveren, zoals de Europese Structuurfondsen en de Connecting Europe faciliteit. Daarnaast voorziet Horizon 2020 in de werkprogramma’s voor 2014 en 2015 specifiek in innovatieve technologieën op het gebied van slimme infrastructuur.

Reageer op dit artikel