nieuws

‘Beleggers willen geen corporatiewoningen’

bouwbreed Premium

In de politiek bestaat onterechte hoop dat beleggers flink wat corporatiewoningen willen overnemen, stelt Vastgoed Belang. “Nederlandse beleggers trekken zich juist terug van de huurwoningmarkt, of verplaatsen hun focus naar de geliberaliseerde sector met huren boven de 700 euro”, waarschuwt voorzitter Jan Kamminga. De streng gereguleerde huren als gevolg van het woningwaarderingsstelsel en de verhuurdersboete […]

In de politiek bestaat onterechte hoop dat beleggers flink wat corporatiewoningen willen overnemen, stelt Vastgoed Belang. “Nederlandse beleggers trekken zich juist terug van de huurwoningmarkt, of verplaatsen hun focus naar de geliberaliseerde sector met huren boven de 700 euro”, waarschuwt voorzitter Jan Kamminga.

De streng gereguleerde huren als gevolg van het woningwaarderingsstelsel en de verhuurdersboete zijn volgens hem de twee grote struikelblokken. Buitenlandse beleggers zouden hierdoor ook afhaken. “Als die zich goed informeren, nemen zij zo de boot weer terug naar Engeland.”

Reageer op dit artikel