nieuws

BAM moet Google-kantoor voorlopig uit hoofd zetten

bouwbreed

BAM kan de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Google in Londen voorlopig uit zijn hoofd zetten. Het internetconcern heeft besloten het project in de ijskast te zetten, in afwachting van een nieuw ontwerp.

Het Bunnikse bouwconcern was door Google geselecteerd als preferred bidder en gold dus als voornaamste kandidaat om het project van ruim 350 miljoen uit te gaan voeren.

Een woordvoerder van BAM bevestigt dat Google het project tot zeker 2017 heeft uitgesteld, maar benadrukt ook dat het werk nog niet was gegund. “We worden er dus financieel niet door geraakt”, aldus de zegsman. “Het project stond ook niet in ons orderboek.”

Dat neemt niet weg, zo bekent hij, dat BAM rekening had gehouden met de prestigieuze opdracht. “Het Google-kantoor is gepland in Kings Cross, hartje Londen. Wij zijn in dat gebied als bouwer zeer aanwezig. Voor het Google-project hebben we ook al voorwerk gedaan, zoals het klaarmaken van de bouwplaats.”

Of de kansen van BAM op het project nu zijn geslonken, kan de woordvoerder niet zeggen. “Het gebouw wordt opnieuw ontworpen met een andere schaal en andere uitgangspunten. Daarna wordt het gewoon aanbesteed. Of wij daarbij zijn, is van veel factoren afhankelijk en dus nog niet helder.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels