nieuws

Werken van failliet P. Cloodt naar Bogro Snelrewaard

bouwbreed

Installateur Bogro uit het Utrechtse Snelrewaard heeft het failliete installatiebedrijf P. Cloodt uit Heerlen overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De Utrechtse totaalinstallateur neemt de lopende projecten van het Limburgse installatiebedrijf over en biedt een aantal van de 37 ontslagen medewerkers van P. Cloodt een tijdelijk contract aan. Voor het overgrote deel van de mensen is er echter geen werk meer. Hoeveel werken precies naar Borgo overgaan, is niet duidelijk.

P. Cloodt, in boekjaar 2012 goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro, werd eind februari failliet verklaard. Volgens curator Michel Rompelberg ging het bedrijf kopje-onder als gevolg van een verminderd werkaanbod, slecht betalingsgedrag en enkele faillissementen van opdrachtgevers. Bovendien kampte het bedrijf met enkele langdurig zieken. “Door de verslechterde resultaten legden leveranciers kredietbeperkingen op en halveerden zij de termijnen waarbinnen betaald moest worden”, aldus de curator. “Deze aanslagen op de liquiditeit waren niet langer op te vangen.”

Bogro, dat 75 werknemers heeft, opereert sinds 2012 zelfstandig. Het bedrijf werd door Nuon terug verkocht aan oprichter André Groen. Elf jaar eerder verkocht Groen zijn bedrijf aan concurrent Feenstra, die op zijn beurt niet veel later werd overgenomen door Nuon. Dit energiebedrijf, inmiddels opgegaan in Vattenfall, besloot in 2012 de divisie nieuwbouw van Feenstra Verwarming af te stoten. De vestigingen in Snelrewaard, Beek en Venray werden overgenomen door Bogro.

Reageer op dit artikel