nieuws

Weinig plek meer voor teamleidersen afdelingshoofden

bouwbreed Premium

Het roer gaat ditmaal drastisch om waarbij Rijkswaterstaat drie slagen tegelijk uitvoert: er is rijksbrede bezuiniging opgelegd van 17,5 procent. Tegelijk wordt gewerkt aan een cultuurverandering met meer ruimte van ‘onderop’ en is sprake van een organisatiewijziging waarvan de basisstructuur vorig jaar april al is ingevoerd, maar nog zonder de personele consequenties.

In drie rondes worden de werkplekken weer ingevuld. Per 1 juli is 80 procent van de werkplekken opnieuw bezet. Per september volgt een tweede ronde en eind 2014 wordt de balans opgemaakt en is duidelijk hoeveel medewerkers buiten de boot vallen.

Enkele functiegroepen worden relatief hard getroffen; er is nog maar weinig plek voor teamleiders en afdelingshoofden. Er wordt gesnoeid in het aantal plekken bij wegbeheer, centrale informatievoorziening, het ondersteunend personeel en het archief.

Het is de zoveelste reorganisatie bij de wegbeheerder. In 2003 had Rijkswaterstaat nog 11.300 mensen in dienst. In 2012 bedroeg de omzet van de dienst in totaal 5 miljard euro, waarvan 2,6 miljard voor aanlegprojecten.

Reageer op dit artikel