nieuws

‘Verzekering niet voor specialisten’

bouwbreed

De politiek moet specialistische aannemers in onderaanneming niet opzadelen met een verplichte verzekering. Dat bepleit de AFNL. In een notitie aan de Tweede Kamer en minister Blok over kwaliteitsborging schrijft de Aannemersfederatie dat de traditionele aanbestedings- en inkooppraktijk nauwelijks prikkels kent voor de uitvoerende bouw om er een schepje bovenop te doen. “De aanbesteding of […]

De politiek moet specialistische aannemers in onderaanneming niet opzadelen met een verplichte verzekering. Dat bepleit de AFNL.

In een notitie aan de Tweede Kamer en minister Blok over kwaliteitsborging schrijft de Aannemersfederatie dat de traditionele aanbestedings- en inkooppraktijk nauwelijks prikkels kent voor de uitvoerende bouw om er een schepje bovenop te doen. “De aanbesteding of inkoop op laagste prijs is een stevige rem op het leveren van meer dan het bestek voorschrijft of vanuit de bouwregelgeving verplicht is”, aldus de AFNL.

Dat geldt in nog sterkere mate voor onderaannemers die geen mogelijkheid hebben om in een project ‘aan de knoppen te draaien’. Daarom past een verplichte verzekering op het eindresultaat niet. Als verzekeraars nog eens gaan mee sturen, kunnen mkb-bedrijven aan strikte, kostbare eisen worden gebonden of worden uitgesloten.

Reageer op dit artikel