nieuws

Verdubbeling in jaar tijd van zonnepanelen

bouwbreed Premium

Het totale geïnstalleerde pv-vermogen in Nederland is in minder dan een jaar tijd bijna verdubbeld. Dat meldt brancheorganisatie Netbeheer Nederland. De ruim 162.000 zonnepaneelinstallaties die op 1 april van dit jaar waren geregistreerd, staan voor 651 megawatt. In juli vorig jaar turfde Netbeheer Nederland nog een capaciteit van 347 megawatt. De toename zou vooral komen […]

Het totale geïnstalleerde pv-vermogen in Nederland is in minder dan een jaar tijd bijna verdubbeld. Dat meldt brancheorganisatie Netbeheer Nederland. De ruim 162.000 zonnepaneelinstallaties die op 1 april van dit jaar waren geregistreerd, staan voor 651 megawatt. In juli vorig jaar turfde Netbeheer Nederland nog een capaciteit van 347 megawatt. De toename zou vooral komen door de snelle opmars van collectieve projecten met zonne-energie. Consumenten en bedrijven melden hun installaties voor de opwekking van energie met zonnepanelen, een HRe-ketel of windmolen aan op een gezamenlijke site van de netbeheerders. Ook corporaties installeren steeds meer panelen. Een goede registratie van dit soort apparatuur is van belang om het elektriciteitsnet optimaal te kunnen beheren. Voor de eigenaren is de registratie onder meer belangrijk voor de betaling van aan het net te leveren elektriciteit.

Reageer op dit artikel