nieuws

Van Gelder: opnieuw meer winst

bouwbreed

Van Gelder Groep zag de omzet het afgelopen jaar met bijna 10 procent groeien tot 323 miljoen euro. De winst nam toe tot 8,5 miljoen euro.

Omzet stijgt voor derde jaar op rij

Omzet en winst stijgen voor het derde jaar op rij, blijkt uit het jaarverslag van de onderneming. Zo komen de bedrijfsopbrengsten 70 procent hoger uit dan in boekjaar 2010. “Ook de liquiditeitspositie ontwikkelt zich gunstig en blijft positief”, noteert topman Evert van de Poll in de toelichting op de cijfers. Het orderboek bevatte aan het eind van vorig jaar 255 miljoen euro aan projecten en blijft daarmee “nagenoeg op peil”.

De Van Gelder Groep bestaat uit vijf zelfstandige werkmaatschappijen die actief zijn op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, kabel-, leiding- en montagewerken, telecom, rail- en verkeerstechniek. Het bedrijf werkt door heel Nederland en kijkt sinds enige tijd ook over de grens. Zo wordt momenteel in Denemarken een weg aangelegd. In eigen land werken de civiele en infratechniekbedrijven van Van Gelder nauwer samen. Er werd samen met Mobilis en Dywidag de A50 tussen Ewijk en Valburg verbreed.

Krimp

Concrete voorspellingen over het lopend boekjaar doet het bedrijf niet. Al stelt het concern wel dat voor 2014 wordt uitgegaan van “een lichte krimp van het volume in een markt waarbij het prijsniveau aan erosie onderhevig is”. Het afgelopen jaar investeerden de werkmaatschappijen van Van Gelder in totaal 5,7 miljoen euro. De eigen gefinancierde investeringen en een solvabiliteit van 45 procent geven werknemers en opdrachtgevers volgens het bedrijf “betrouwbare zekerheid” in “erg roerige tijden in de branche”.

Reageer op dit artikel